A népszerű oldal állítólag egy nagyon részletes CAD fájlon alapuló rendereket mutatott be – az állományt állítólag egyik kiegészítős körökben belsősnek számító forrásuktól szerezték. A képek egyébként egészen hihetőnek tűnnek. 

Ami egyből feltűnik rajtuk, az a hátlapi kamerák új orientációja és az üveg hátlap:

21324-24227-iphone-8-front-back-xl.jpg

A hátsó kameramodul minden eddiginél jobban kiemelkedik, de ezen én őszintén szólva már meg sem lepődök. A hírek szerint a szenzoron és a vakun kívül ide kerül majd beépítésre a mikrofon is. Az Engadget elvileg vezeték nélküli töltést emleget, tehát a dizájn valahol egy ezt lehetővé tevő tekercset rejt. Az új, függőleges kameraelrendezés egyébként elvileg a jövő iPhone-jain sztenderdé válhat szerintük.

A forrásuk ezen kívül azt is állítja, hogy megint nőhetnek az iPhone-ok: a kisebb méretű modell az eddigi 4,7-ről kerek 5 hüvelykesre, míg az 5,5-ös Plus 5,8 hüvelykesre duzzadhat. Ez a korábbi hárommodelles híresztelésekkel (“high-end iPhone 8 és 7s illetve 7s Plus jön ősszel”) is szembemegy.

A Touch ID olvasót a kijelző alján találhatjuk, a szokásos helyen, kinézetre hasonlít az eddigiekre, azzal a változtatással, hogy mostmár teljesen egy síkban van az érintőüveggel. Bár korábban arról is volt szó, hogy a Home gombot szoftveresre cserélik, ám ezen a renderen láthatóan nem ez a helyzet.

Érdekes az is, hogy úgy tűnik két kamera van az előlapon is, ami akár 3D-s funkciók jövetelét, pl. a tulaj arcának sztereoszkopikus feltérképezését jelentheti. Arra nem derül fény, hogy a kijelző peremtől peremig ér-e majd, ahogy azt korábban többen megjósolták.

A render hitelességét némileg kétségbe vonja, hogy valamivel magasabb, szélesebb és vastagabb a készülék, mint elődje, az iPhone 7, az utóbbi nem vallana az Apple-re, akármennyire is indokolt lenne néha egy kicsit a vékonysági verseny elengedése.

Aztán persze az is lehet, hogy egy korábbi, potenciális dizájnváltozat szivárgott ki, vagy totális kamu az egész.

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Appleblog

Comments are closed.Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás